Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az UEFA elfogadta a Nemzeti Liga tervét

2014.03.27. 09:58

Elfogadta a Nemzetek Ligája bevezetésének alapgondolatát az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA). Az UEFA az Asztanában zajló éves közgyűlésén egyhangúlag foglalt állást csütörtökön az újítás mellett azzal, hogy a részleteket később dolgozzák ki.

A 2018-as világbajnokság után induló sorozat gyakorlatilag kiváltaná a barátságos mérkőzéseket. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy hogy négy osztályban küzdene a kontinens 54 válogatottja, s a kategóriák legjobbjai feljutnának, a leggyengébbjei pedig kiesnének. A sorozat végén négyes döntő lenne. Fontos eleme az új rendszernek, hogy négy válogatott részvételi jogot szerez a soron következő Európa-bajnokságra, amelyre a hagyományos selejtezős szisztéma nagy vonalaiban változatlan marad. Az, hogy a Nemzetek Ligájából milyen módon lehet Eb-részvételt kiharcolni, csak később derül ki.

"Nagyon fontos lépés ez a nemzeti csapatok jövője szempontjából" - kommentálta a döntést Michel Platini UEFA-elnök.

Hasonlóan értékelt Wolfgang Niersbach, a válogatottak versenysorozatait felügyelő UEFA-bizottság elnöke, kifejezve egyúttal azt a reményt, hogy "a szurkolók elfogadják majd ezt az új formátumot".