Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megvan a következő két holland kapitány

2014.03.28. 10:57

Guus Hiddink lesz a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a nyári, brazíliai világbajnokság után. A holland szövetség pénteken rendhagyó módon azt is bejelentette, hogy a szakember megbízatása a 2016-os Európa-bajnokság végéig szól, utána pedig a válogatott jelenlegi másodedzője, a korábbi Ajax-legenda, Danny Blind ül le a kispadra.

A 67 éves Hiddink - akinek segítői Blind, valamint Ruud van Nistelrooy lesznek - a világbajnokság után távozó Louis van Gaalt váltja majd.

Hiddinket egy hónapja nevezték ki a PSV Eindhovenhez tanácsadónak, megbízatása az idény végéig szól. Az edző pályafutása alatt másodszor kerül a válogatott élére: 1994 és 1998 között már irányította a csapatot, amellyel az 1998-as franciaországi világbajnokságon elődöntőig jutott. Ezen kívül a Koreai Köztársaság, Ausztrália, Oroszország és Törökország válogatottját is vezette már. Van Gaal tavaly májusban jelezte, hogy a vb után távozik posztjáról.