Jutalmat kap az a román futballista, aki leleplezi a bundázókat

2014.04.14. 16:38

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) arra készül, hogy megjutalmazza a bundázásokat leleplező játékosokat - jelentette ki egy hétfőn tartott bukaresti sajtótájékoztatón Razvan Burleanu, a FRF elnöke.

Burleanu elmondta, a közeljövőben dolgozzák ki a manipulált mérkőzéseket leleplező játékosok megjutalmazásának és erkölcsi elismerésének a rendszerét.

„A cél az, hogy ne legyenek már bundázások" – idézte az Agerpres hírügynökség Burleanut. Az elnök hozzátette, Marius Postolache, a nagyszebeni Vointa Sibiu egykori játékosa lesz az első, aki jutalmat kap a leleplezéseiért.

A 2011-12-es bajnokságban még az első osztályban játszó, jelenlegi negyedosztályú nagyszebeni klub egykori futballistája volt az első, aki nyíltan beszélt a csapata által szándékosan elvesztett mérkőzésekről.

A FRF elnöke elmondta, az európai szövetség Asztanában tartott márciusi kongresszusán a román szövetség is támogatta azt az ajánlást, hogy a sportbeli visszaélések váljanak büntetőjogi kategóriává, és kerüljenek be az egyes államok büntető törvénykönyvébe.  • Hírek
  • Bankszámla