Gedeon, Johanna
2 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Nem lesz kész a tesztmeccsre a Sao Pauló-i vb-stadion

2014.05.13. 10:25

Nem készül el teljesen a vasárnapi egyetlen hivatalos tesztmérkőzésre a brazíliai labdarúgó-világbajnokság nyitótalálkozójának otthont adó stadion, Sao Paulóban. A Corinthians Arénában a helyi csapat a Figueirensével csap majd össze a hét végén, de addigra - a klub bejelentése szerint - a 10 ezer férőhelyes mobiltribünök kialakítása nem fejeződik be.

Ezeknek a kivitelezése során komoly gondok akadtak az elmúlt hónapokban. Novemberben két munkás vesztette életét, majd márciusban még egy. Utóbbi eset miatt 11 napra le kellett állni a munkálatokkal.

A stadiont, amelyben hat mérkőzést rendeznek majd a világbajnokság során, szombaton avatták fel a Corinthians volt labdarúgóinak mérkőzésével. Az arénában a vb-találkozókat csaknem 66 ezer néző tekintheti meg.

Brazília madridi nagykövete hétfőn azt mondta, hogy információi szerint csak egy nincs teljesen készen a világbajnokság 12 stadionja közül, de ő a curitibai létesítményt említette. A vb június 12-én a Sao Pauló-i Brazília-Horvátország mérkőzéssel kezdődik.