Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Minden NB I.-es klub megkapta a licencet

2014.05.14. 22:06

Minden NB I-es, illetve több jelenleg még a másodosztályban érdekelt csapat megkapta a következő szezonra szóló első osztályú induláshoz szükséges licencet - értesült az MTI.

    A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának szerdai beszámolója szerint a nemzetközi kupaindulásért még versenyben lévő klubok közül a friss Ligakupa-győztes Diósgyőr, a bajnoki listavezető Debrecen, a címvédő Győr, valamint a Ferencváros és a Videoton is megkapta az UEFA-licencet.
    Az MLSZ illetékes testülete ugyanakkor egyelőre nem adta meg a licencet az Újpestnek, amely a szezon közben átvitte az NB I-es indulási jogot egy másik cégbe. Ez az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabályzata értelmében hároméves kizárást von maga után az európai kupaküzdelmekből, ugyanakkor a lila-fehérek méltányossági kérelemmel fordultak a UEFA-hoz, amely ha a fővárosiak számára kedvezően dönt, akkor kupagyőzelmük esetén indulhatnának az Európa Ligában. Az Újpest jövő vasárnap a Diósgyőrrel találkozik a Magyar Kupa-döntőjében a Puskás Ferenc Stadionban.
    A licenckérelmezők az elsőfokú licencadó bizottság határozata ellen jövő péntekig nyújthatnak be fellebbezést.