Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Feladta magát a verekedő Zenit-huligán

2014.05.15. 16:22

A moszkvai rendőrségen feladta magát az a Zenit-szurkoló, aki vasárnap, a Dinamo Moszkva elleni összecsapáson megütötte a fővárosiak egyik futballistáját, Vlagyimir Granatot.

A 45 éves Alekszej Nyeszterov elmondta, először a moszkvai klub vezetőit kereste fel, hogy tisztázza a történteket, ők azonban nem voltak rá kíváncsiak. Ezt követően döntött úgy, feladja magát a hatóságoknál.

"Úgy vadászott rám a rendőrség, mintha én lennék Andrej Csikatilo. Minden olyan hirtelen történt, nem volt komoly harc" - mondta a drukker a leghírhedtebb orosz sorozatgyilkosra utalva.

A vasárnapi találkozón 4-2-re vezetett a Dzsudzsák Balázst csapata, a 87. percben pályára özönlő szurkolók miatt azonban idő előtt be kellett szüntetni a találkozót. Az Orosz Labdarúgó Szövetség végül 3-0-ás végeredményt állapított meg a Dinamo javára, valamint egymillió rubelre (6,4 millió forint) büntette a szentpétervári klubot, illetve arra kötelezte, hogy a következő szezon első két hazai mérkőzését zárt kapuk mögött rendezze meg.