Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Még egy tesztmeccs lesz Sao Paulóban

2014.05.20. 12:59

A vasárnapi tesztmérkőzés után lesz még egy a brazíliai labdarúgó-világbajnokság nyitótalálkozójának otthont adó Sao Pauló-i stadionban, mert az első nem volt meggyőző. A hétvégén a pályát majdan használó Corinthians és a Figueirense játszott egymással 36 ezer néző előtt, jövő csütörtökön pedig a hazai klubcsapat ellenfele bajnoki találkozón a Cruzeiro lesz.

A Corinthians Arénában, ahol bő három héttel a vb-rajt előtt továbbra is zajlanak a munkálatok, eredetileg a vasárnapi lett volna az egyetlen próbameccs, de maradtak kérdőjelek.

"Tekintetbe véve, hogy a nyitómérkőzést világméretű figyelem fogja övezni, lesz még egy teszt" - közölte a szervezőbizottság, hozzátéve, hogy ezúttal "operatív és szolgáltatási" szempontok kerülnek előtérbe.

Vasárnap este a nézők egy része bőrig ázott, mivel a tetőszerkezet még nem volt teljesen kész, telefonon gyakorlatilag nem lehetett kommunikálni a stadionban, a tribün egy részére pedig be sem engedhették a szervezők a szurkolókat.

Helyi beszámoló szerint az aréna és közvetlen környéke a darukkal továbbra is építési területre emlékeztet, amely este nincs is kivilágítva. Egyes tribünrészek még mindig nem készültek el, s folyik a munka a VIP-zónában is.

A stadion köré húzott biztonsági zóna sokkal szűkebb volt a hétvégén, mint amilyennek a világbajnokság idején lennie kellene, a fémdetektoros biztonsági kapukat viszont egyelőre nem állították fel.

Jérome Valcke, a nemzetközi szövetség főtitkára hétfőn a twitteren azt kérte a közreműködőktől, hogy száz százalékot tegyenek meg a sikerért.

"Egy teszteseményt nem lehet léptékeiben a világbajnokság nyitótalálkozójához hasonlítani" - utalt Valcke arra, hogy mindennek tökéletesen kellene működnie, már csak azért is, mert a Brazília-Horvátország összecsapást a stadionban 65 ezren, a televíziók előtt pedig több mint egymilliárdan fogják követni.