Kristóf, Jakab
19 °C
34 °C

Jól halad Suárez gyógyulása

2014.05.27. 09:28

Jól halad Luís Suáreznek, az uruguayi labdarúgó-válogatott futballista rehabilitációja, de azt még nem lehet tudni, hogy a térdműtéten átesett csatár játszhat-e a június 12-én kezdődő brazíliai világbajnokságon.

Alberto Pan csapatorvos hétfőn elmondta, hogy Suárez már nem érez fájdalmat, ez mindenképpen jó jel, és most az izomerősítés következhet. Egyelőre azt nem tudta megjósolni, hogy a Liverpool légiósa mikor tréningezhet együtt társaival.

Oscar Washington Tabarez szövetségi kapitány hangsúlyozta: nem fogják siettetni Suárez visszatérését, nem akarnak rizikót vállalni.

A Premier League-ben idén gólkirály Suárez térdét múlt csütörtökön műtötték artroszkópos módszerrel. Ilyen beavatkozásnál két-három hét a felépülési idő, így a támadó játéka június 14-én, csapata első, Costa Rica elleni világbajnoki meccsén valószínűtlennek tűnik.

A 27 éves csatár az egyik vezéralakja volt a legutóbbi világbajnokságon negyedik helyen végzett, illetve a 2011-ben Copa Americát nyert uruguayi csapatnak, s az idei brazíliai tornán is tőle, illetve Edinson Cavanitól várják a gólokat a szurkolók.

Uruguay a világbajnokság egyik legnehezebb csoportjába került, Costa Rica mellett ugyanis Olaszország és Anglia lesz az ellenfele.