Alfréd
5 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

A Parmát nem engedik az Európa Ligába

2014.05.29. 20:53

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elutasította a labdarúgó-bajnokságban hatodik helyen zárt Parma fellebbezését, amelyet a klub azért nyújtott be, mert nem kapta meg a nemzetközi szerepléshez szükséges licencet, így nem indulhat az Európa Ligában.

    A Parmának egyetlen esélye maradt arra, hogy mégis résztvevője legyen a második számú kontinentális kupasorozatnak, mégpedig az, ha a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbez.
    Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) azért nem adott licencet a Parmának, mert álláspontja szerint a klub a kölcsönadott játékosainak bére után elmulasztott befizetni 300 ezer euró adót. A Parmánál azonban úgy látják, minden pénzügyi és gazdasági előírásnak megfeleltek, azaz járna nekik a licenc, ezért fellebbeztek.
    A Parma az utolsó fordulóban, a Livorno elleni sikerrel harcolta ki az EL-szerepléshez szükséges hatodik helyet a Serie A-ban, miután a 38. kört megelőzően előtte álló Torino csak 2-2-es döntetlent ért el a Fiorentina vendégeként.
    Ha a Parma végül nem kapja meg a licencet, akkor helyette a hetedikként végzett Torino szerepelhet majd az EL-ben. (MTI)