Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Több mint kétmillió forintba került a kluboknak a pirózás és a rasszista rigmusok

2014.06.03. 18:18

A Debrecen, a Ferencváros, a Diósgyőr, az Újpest és a Videoton is komoly, többszázezer forintos büntetést kapott kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságától.

A Debrecennek - visszaesőként - 400 ezer forintot kell fizetnie, miután az NB I. utolsó fordulójában, a Budapest Honvéd elleni hazai meccsén szurkolói nagy mennyiségű pirotechnikai eszközt vittek be és használtak is a stadionban, írja az MTI.

Az FTC drukkerei szintén pirotechnikai eszközöket használtak, és emellett megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak vasárnap, a csapat Paks elleni meccsén, a Puskás Ferenc Stadionban, ezért a klub 500 ezer forintot köteles fizetni. A fővárosi egyesület - melynek szurkolói miatt a bizottság korábban 17 mérkőzéssel kapcsolatban folytatott le eljárást - szintén visszaesőnek számít.

A Videoton-Diósgyőrön mindkét csapat büntetést kapott: a házigazda székesfehérvári klub 300, a vendégek pedig 100 ezer forintot fizetnek majd. Előbbi a szimpatizánsai rasszista és megbotránkoztató megnyilvánulásai miatt bűnhődik, utóbbi pedig szurkolói megbotránkoztató rigmusai következtében.

A DVTK-t a másfél hete rendezett Magyar Kupa-döntőn tapasztalt szurkolói viselkedés miatt is büntették. Akkor a miskolci nézők megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak, s pirotechnikai eszközöket használtak, amiért 300 ezer forintot kell fizetnie a diósgyőrieknek.

A finálé másik érdekeltje, a győztes Újpest félmillió forintos büntetést kapott, mert a lila-fehér drukkerek a megbotránkoztató rigmusok bekiabálásán és a pirotechnikai eszközök használatán túl kirekesztő megnyilvánulásokra is ragadtatták magukat.

A Pécsi MFC-nek szintén fizetnie kell, méghozzá 100 ezer forintot, ám nem drukkerei miatt, hanem azért, mert Márton Gábor edzővel kapcsolatos megállapodás szerinti pénzügyi kötelezettségét az előírt határidőben nem teljesítette.

Az NB I. 30. fordulójában kiállított játékosok közül a kecskeméti Marko Vukasovic két, míg a paksi Windecker József és a szombathelyi Fehér Zoltán egy-egy bajnokira szóló eltiltást kapott.