Olivér
5 °C
8 °C

Büncselekményt követett el a magyar-albán meccsen pályára rohanó

2014.06.05. 16:06 Módosítva: 2014-06-05 16:52:45

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerint nem csínytevést, hanem bűncselekményt követett el az a drukker, aki az albánok ellen szerdán 1-0-ra megnyert barátságos mérkőzés második félidejében a pályára futott.

Az MLSZ honlapja arról számol be, hogy „az illető személyi adatai a jegyvásárlás és a beléptető rendszer regisztrációja alapján a rendőrség számára beazonosíthatóak voltak".

„A cselekményről a stadionbiztonsági rendszer három kamerája különböző szögekből bizonyító erejű felvételeket készített, melyeket a rendező azonnal átadott a rendőrség illetékeseinek" - olvasható az MLSZ tájékoztatásában.

A szövetség az állásfoglalásában hangsúlyozta, hogy a hatályos büntető törvénykönyv alapján, aki sportrendezvényen a létesítménynek a nézőktől vagy a nézők meghatározott csoportjától elzárt területére jogosulatlanul belép, ott tartózkodik, bűncselekményt követ el, ezért két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  Minden bizonyíték rendelkezésre áll az elkövetővel szembeni gyorsított bírósági eljáráshoz. A rendbontás elkövetőjével szemben a bíróság által a sportrendezvényekről való kitiltásnak is helye van, az MLSZ pedig rövidesen határozatot hoz, melyben kizárja a rendbontó nézőt valamennyi rendezvényéről.

A Puskás Ferenc Stadionban rendezett meccs 78. percében rohant a pályára az elkövető, aki hatalmas sprintet kivágva meg sem állt a magyar kispadig, ahol elkapták a biztonságiak.