Ágnes
-5 °C
2 °C

Visszavonultatják Zanetti 4-es mezét

2014.06.30. 15:29

Az olasz Internazionale labdarúgócsapata visszavonultatja legendás csapatkapitányának, az argentin Javier Zanettinek 4-es számú mezét, írja az MTI.

A milánói klub indonéz elnöke, Erick Thohir hétfőn erősítette meg, hogy egyetlen játékos sem viselheti a jövőben ezt a számot. Thohir kitért arra is, hogy a 40 éves korábbi klasszis szélsőhátvéd alelnökként továbbra is a klubnál marad két évig.

Zanetti az argentin Talleresben kezdte profi pályafutását, majd a Banfieldhez igazolt, ahonnan 1995-ben szerződött az Internazionaléhoz. Több mint 850 mérkőzést játszott 19 szezon alatt az csapatban, ezen belül 613 bajnok meccset, ennél hosszabb szériával egy csapatnál csak Paolo Maldini rendelkezik Olaszországban. A kiváló védő az Interrel ötször nyert bajnokságot és négyszer Olasz Kupát, valamint az UEFA Kupában, a Bajnokok Ligájában és klub-világbajnokságon is csúcsra ért a gárdával.

Az argentin válogatottban 145-ször lépett pályára úgy, hogy a 2006-os és a 2010-es világbajnoki csapatból is kimaradt. Mellőzése mindkétszer komoly felháborodást váltott ki hazájában.