Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Rájuk bízták a vb-bronzérmes hollandokat

2014.08.01. 16:34

Pénteken munkába állt a holland futballválogatottnál az új vezetés a szövetségi kapitány Guus Hiddink vezetésével, aki a brazíliai vb után a Manchester Unitedhez távozó Louis van Gaalt váltotta. 

Hiddink 1994 és 1998 között már irányította a holland csapatot, harminckilenc meccsből huszonkettőt megnyertek vele, és az 1998-as franciaországi világbajnokságon az elődöntőig jutottak. A szakember több nemzeti csapatnál is dolgozott, volt már Dél-Korea, Ausztrália, Oroszország és Törökország szövetségi kapitánya is.

Egyik segítője az a Danny Blind lesz, aki a 2018-as oroszországi világbajnokság után veszi át a szövetségi kapitányi munkát. Az ő fia, Daley Blind a holland válogatott alapembere volt a brazíliai világbajnokságon.

Blind, Hiddink és Nistelrooy munkába állt
Blind, Hiddink és Nistelrooy munkába állt

Hiddink munkáját Ruud van Nistelrooy is segíti majd, a csatár 1998 és 2011 között hetven meccsen harmincöt gólig jutott a holland válogatottban. Több korábbi válogatott játékos is munkát kapott az utánpótlásban, Pierre van Hooijdonkot, Aron Wintert és Michael Reizigert is alkalmazta a szövetség.   • Vennék
  • Hírek