A magyar strandfutballisták megnyerték a csoportjukat

2014.08.16. 17:18

A török válogatott 6-2-es legyőzésével a magyar strandlabdarúgó-válogatott első helyen végzett a csoportjában a Spanyolországban zajló EBSL-döntőben, közölte az MLSZ.

Ezzel kiharcolták az indulási jogot a 2015-ben Bakuban rendezendő első Európai Olimpiai Játékokra. A magyar válogatott vasárnap Lengyelország ellen azért játszik, hogy bekerüljön Európa 12 legjobb csapata közé. 

strandbaku-e1408201434921
Fotó: MLSZ

„Azért jöttünk, hogy valami komoly eredmény érjünk el, rengeteget dolgoztunk, rengeteget edzettünk azért, hogy sikeresek lehessünk, azért, hogy elérjük a célunkat” - mondta Weisz Tamás a mérkőzés után. Így folytatta: „Mondhatom, hogy ma a csapatom tökéletesen játszott, mindenki végig koncentrált volt. Másfél évvel ezelőtt kezdtük el a munkát közösen, őszintén mondom, néhány másodperccel a lefújás előtt könnyezni kezdtem, mert néztem a játékosaimat a magyar válogatott szerelésében, és eszembe jutott, hogy honnan indultunk. Vasárnap még vár ránk a döntő, úgyhogy a meccs után az öltözőben pici ünneplés után már erre a meccsre koncentráltunk”. 

Magyarország-Törökország 6-2 (0-0, 2-1, 4-1)

MAGYARORSZÁG: Ficsór (Szacskó) – Sebestyén, Ábel, Jaksa, Turós, Fekete, Simonyi, Berkes, Badalik. 

Szövetségi kapitány: Weisz Tamás

Gólszerzők: Fekete (3), Ábel, Badalik, Turós  • Hírek
  • Bankszámla