Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-5 °C
2 °C

Botrányos pécsi viselkedés a Szászvári SE Fürge Nyuszi elleni meccsen

2014.08.21. 20:43

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága 11 klubra szabott ki büntetést az OTP Bank Liga legutóbbi fordulójában tapasztalt megbotránkoztató szurkolói rigmusok miatt.

 Az MLSZ honlapjának csütörtöki beszámolója alapján a legnagyobb büntetést az Újpest kapta, amelynek 300 ezer forintot kell fizetnie a Debrecen elleni mérkőzésen történtek miatt, a DVSC 200 ezer forintot fizet. A Ferencvárosnak és a Videotonnak egyaránt 150 ezer, a Győrnek, a Nyíregyházának, a Haladásnak és a Pécsnek 100-100 ezer, a Diósgyőrnek pedig 50 ezer forintot kell befizetnie, míg a Paksot és a Honvédot írásbeli figyelmeztetésben részesítették.

A Magyar Kupában (MK) történt hasonló esetek kapcsán a Pécs kapta a legsúlyosabb büntetést, a klub szurkolói ugyanis a Szászvári SE Fürge Nyuszi elleni meccsen nemcsak megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak, hanem pirotechnikai eszközöket is használtak, valamint becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartást tanúsítottak, ezért az egyesületnek 400 ezer forintot kell befizetnie.

Az MK-ban szintén pályára lépett Ferencvárosnak és az Újpestnek további 100-100 ezer forintot, míg a Diósgyőrnek 50 ezer forintot kell befizetnie. (MTI)  • Vennék
  • Bankszámla