Paszkál
10 °C
15 °C

A görög futballszövetség még hisz Ranieriben

2014.11.04. 09:59

Görög Labdarúgó Szövetség megerősítette, hogy továbbra is jó az együttműködés Claudio Ranieri szövetségi kapitánnyal.

"Nincs gond az együttműködésben. Semmi sem igaz abból, amit ezzel kapcsolatban mondtak vagy írtak a sajtóban, vagy szóbeszédben terjedt" - szögezte le hétfőn közleményben a HFF azokra a médiainformációkra reagálva, melyek a bizalom meggyengüléséről szóltak.

A 63 éves olasz edzőnek, aki monacói menesztése után, mindössze négy hónapja vette át a görög válogatott irányítását, nem sikerült a rajt: csapata kétszer kikapott, egyszer pedig döntetlent játszott az Eb-selejtezőkön. A románoktól és az északírektől hazai pályán szenvedett 1-0-s, illetve 2-0-s vereséget, közötte pedig 1-1-re végzett Finnországban, ezzel az utolsóelőtti, azaz ötödik a magyar csoportban.

A HFF hangsúlyozta: "Ranieri továbbra is keményen és szisztematikusan dolgozik azért, hogy a válogatott kijusson a 2016-os Európa-bajnokságra, és pályára léphessen Franciaországban".

Ezzel együtt a szövetség megbízta a korábbi csapatkapitányt, Jorgosz Karaguniszt, hogy legyen segítségére az edzőnek a játékosokkal való hatékonyabb kapcsolattartásban.

A hivatalban lévő szakvezető egyébként maga is meglepődött az eredménytelenségen: "Tudtam, hogy nehéz lesz, de őszintén szólva, nem ilyen rajtra számítottam. - fogalmazott a NERIT televízióban. - Azt akarom, hogy a játékosaim úgy lépjenek pályára, hogy mindent beleadnak és felszántják a gyepet" - tette hozzá.

Az F csoportban az északírek vezetnek 9 ponttal, őket a románok (7), majd a finnek és a magyarok (4-4) követik. Az egypontos görögöknél csak a mindhárom eddigi mérkőzésükön vesztes feröeriek állnak rosszabbul.

A selejtezős csoportokból az első kettő közvetlenül kijut a 2016-os Eb-re, s ugyancsak ott lehet a franciaországi tornán a legjobb harmadik. A többi harmadik helyezett pótselejtezőt játszik.