Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

2016-ra kész a Haladás 9,6 milliárdos sportkomplexuma

2014.11.07. 14:28

A debreceni stadiont is tervező Bordás Péter vezető építész és az általa megszervezett szakmai stáb tervezi a Haladás 9,6 milliárd forintért épülő sportkomplexumát Szombathelyen, írja az MTI.

Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekért felelős miniszteri biztos hangsúlyozta: a beruházás megvalósítását nem akadályozza semmi, a 10 ezer néző befogadására alkalmas - UEFA 4-es követelményeknek megfelelő labdarúgó-stadiont is magában foglaló - sportkomplexumot terveik szerint 2016 végén vehetik majd birtokba a szombathelyiek. Amint meglesznek a kiviteli tervek, megindulhat a közbeszerzési eljárás, ennek nyertese jövő  szeptemberben kezdheti meg az építést, amely 12-13 hónapot vesz igénybe.

Az építés ideje alatt a Haladás hazai mérkőzéseit a Király Gábor sportlétesítményben rendezik majd, amelyet nem a beruházást terhelő, hanem külön állami forrásból tesznek alkalmassá a célra.

Bordás Péter vezető tervező elmondta: januárban kívánják elfogadtatni az építtetővel az új stadion és sportkomplexum koncepciójának tervét, a következő hetekben minden információt és igényt összegyűjtenek, amelyeket a tervezés során igyekeznek maximálisan figyelembe venni. Céljuk, hogy a multifunkcionális létesítmény minél gazdaságosabban üzemeltethető legyen.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere elmondta, a Haladás valamennyi szakosztálya helyet kap majd az új sportkomplexumban. Jóideje tart már az előkészítés, az egyeztetés, az igények és lehetőségek felmérése.

Keringer Zsolt, a szombathelyi önkormányzat informatikai osztályvezetője, a Haladás szurkolói közösségének vezetője a sajtótájékoztatón bemutatta a www.haladasstadion.hu című honlapot, amelyen figyelemmel lehet követni az új stadion felépítését, bárki hozzászólhat, elmondhatja véleményét. Az építés fázisában egy webkamerát is kihelyeznek majd a területre, így a stadion valóban szurkolók szeme előtt épülhet.