Valér
4 °C
8 °C

Péntekig eldől, hol lesz az Afrika Kupa

2014.11.12. 14:16

Az Afrikai Labdarúgó Szövetség három napon belül dönt arról, melyik országban kerül majd sor a jövő évi Afrika Kupára, amelynek rendezéséről Marokkó múlt szombaton mondott le a nyugat-afrikai ebola járvány miatt.

Issa Hayatou, a CAF elnöke szerdán azt mondta, egyeztetnek azoknak a nemzeteknek a képviselőivel, amelyeket érdekel a január 17-től február 8-ig tervezett kontinenstorna lebonyolítása, s a szervezet abban reménykedik, hogy gyors megoldást talál a kialakult helyzetre.

Afrikai sajtóértesülések szerint Angola, Egyiptom, Gabon és Nigéria közül kerülhet ki a beugró, a L'Equipe című francia sportlap ugyanakkor arról írt szerdán, hogy Ázsiából a 2022-es világbajnokságnak otthont adó Katar is készen áll a rendezésre.

Marokkót a CAF végrehajtó bizottsága kedden ki is zárta a tornáról, mert az észak-afrikai ország előbb az esemény elhalasztását kérte, majd mivel ezt a CAF elutasította, jelezte, hogy nem rendezi meg az Afrika Kupát. A marokkóiak a kizáráson túl további büntetésekre is számíthatnak a későbbiekben.