Gusztáv
-4 °C
1 °C

Titokban már megvertük a finneket

2014.11.13. 13:55 Módosítva: 2014-11-13 14:09:14

Telkiben, zárt kapuk mögött játszott egymással a magyar és a finn U21-es válogatott, csütörtökön. A Szalai László vezette együttesben ezúttal vegyesen kaptak szerepet 1994-es és 1995-ös születésű játékosok, míg a finnek az 1994-es korosztállyal érkeztek a találkozóra. Az 52. percben sikerült megszereznünk a győztes gólt, Kleinheisler László indította a bal oldalon felfutó Varga Szabolcsot, aki a balösszekötő helyéről, 16 méterről a jobb felső sarokba lőtt, írta az MLSZ.hu

"A héten elkezdett és elvégzett munka hatására nem voltunk ideálisan frissek a mérkőzésre, továbbiakban nekünk is végig kell gondolni mennyire és milyen módon terhelhetőek a hozzánk sok esetben kispadról érkező játékosok - mondta a mérkőzés után Szalai László. - Ennek ellenére a csapat tisztességgel állt a mérkőzéshez, ami inkább küzdelmes volt, mint szép. Nemzetközi szinten ma már senki ellen nem könnyű nyerni, ezt tapasztalhatjuk nap mint nap a nemzetközi futballban."

"Örülök, hogy az orosz mérkőzés után ezt a meccset is sikeresen vívtuk meg. Csapatépítésben folytatjuk a megkezdett utat, mérkőzés már csak a 2015-ös évben vár a fiúkra, mi pedig nagyon szurkolunk a felnőtt válogatottnak, hogy pénteken ők is legalább ilyen sikeresek legyenek, és le tudják győzni a finneket. Ehhez sok sikert kívánunk a csapatnak a teljes utánpótlás-válogatott nevében" - mondta Szalai a meccs után.

Magyarország-Finnország 1-0 (0-0)

Magyarország: Banai Dávid - Marcsek Ákos, Jagodics Bence, Szilvási Péter, Tamás Krisztián - Nagy Dominik (Pongrácz Viktor, 82.), Kocsis Gergő, Lőrinczy Attila (Huller Ádám, 46.) - Bese Barnabás, Bobál Gergely (Varga Szabolcs, 46.), Kleinheisler László (Gera Dániel, 62.)

Gólszerző: Varga az 52. percben