Paszkál
10 °C
15 °C

Félnek a szurkolók haragjától, nem jár búcsúmeccs Ranierinek

2014.11.16. 16:22

Kosztasz Canasz, az U21-es válogatott trénere irányítja kedden a szerbek elleni barátságos mérkőzésen a görög labdarúgócsapatot, amelynek szövetségi kapitányát, Claudio Ranierit szombaton menesztették posztjáról, írja az MTI.

A krétai meccsen még az olasz edző ült volna a kispadon, de a szövetség végül úgy döntött, hogy már nem tart igényt szolgálataira. A sportág vezetősége azért módosított korábbi álláspontján, mert a szurkolói elégedetlenség látványos megnyilvánulásától tartott.

Ranierinek a feröeriektől pénteken elszenvedett kínos, 1-0-s hazai kudarc után köszönték meg eddigi munkáját. A 63 éves olasz szakember júliusban vette át a brazíliai világbajnokságon nyolcaddöntős együttes irányítását. Csapata az Eb-selejtezők során eddig mindössze egy pontot szerzett, négy találkozójából hármat elvesztett, ezzel az F csoport utolsó helyén áll.

A hatosban harmadik magyar válogatott éppen a görögökkel játssza majd következő mérkőzését a kvalifikációs sorozatban, március 29-én fogadja őket.

A görög szövetség csak átmenetileg számít a 47 esztendős Canasz közreműködésére, hosszú távra új szövetségi kapitányt keres.