Auguszta
-3 °C
2 °C

Kirúgták a bolgár szövetségi kapitányt

2014.11.20. 17:49

A korábbi lapértesüléseknek megfelelően a bolgár szövetség menesztette Luboszlav Penevet, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, írja az MTI. 

A döntést Boriszlav Mihajlov elnök jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján, melyen az Európa-bajnoki selejtező első négy fordulójában mutatott gyenge játékkal indokolta a lépést. A sportvezető hozzátette, hogy az eddigi szerepléssel majdnem minden esélyét elveszítette a csapat az Eb-szereplésre.

Penev 2011 óta irányította a bolgár válogatottat, bár tavaly még szerződést hosszabbítottak vele, a kvalifikációs sorozat szeptemberi rajtját követően folyamatosan kritizálták. Októberben, miután a horvátoktól és a norvégoktól is kikapott csapata, a közvélemény ellene fordult, ám a bolgár szövetség végrehajtó bizottsága akkor még bizalmat szavazott neki. Sorsát a múlt vasárnapi, Málta elleni hazai döntetlen pecsételte meg.

A folytatásról Boriszlav Mihajlov annyit mondott, hogy reményei szerint az év végéig kiválasztják az új kapitányt, aki biztosan nem külföldi lesz. A bolgárok csoportjukban négy forduló után négy ponttal a negyedik helyen állnak, hat ponttal elmaradva a horvát és az olasz válogatottól és öttel a norvégoktól.