Herman
1 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

90 milliós bevételt hozott a magyar-finn

2014.11.21. 09:21

Mintegy 90 millió forint jegybevételt hozott a Magyar Labdarúgó-szövetségnek a Magyarország–Finnország Európa-bajnoki selejtező, ami éves rekordot jelent – írja pénteki cikkében a Napi Gazdaság. A találkozóra minden értékesíthető jegy elkelt, a Groupama Arénában több mint 19 ezren látták élőben az 1-0-s hazai győzelmet.

Az újság az MLSZ kommunikációs osztályától megtudta: a szövetség előzetesen 100 millió forint körüli bevétellel számolt a november 14-i finnek elleni Eb-selejtezőn, ezt az összeget azonban 10 millióval csökkentette az európai szövetség által elrendelt szektorbezárás.

A válogatott mérkőzés közvetlen kiadása mintegy 50 millió forint, ebben az összegben azonban nem szerepel a külföldön játszó válogatott játékosok hazahozatalának költsége, a mérkőzésre közvetlenül felkészítő edzőtábor, szállás, étkezés költsége, a jegybevételből ráadásul lejön a 27 százalékos áfa, amit a központi költségvetésbe fizet be a szövetség.

A magyar válogatott idén hétszer lépett pályára, háromszor a Groupama Arénában, kétszer a Puskás Ferenc Stadionban, egyszer-egyszer Győrben és Debrecenben. A két Eb-selejtező, illetve az öt barátságos mérkőzés közül a júniusi magyar-albán és a keddi magyar-orosz kivételével valamennyi magas nézőszámot hozott - írja az újság.