Sára, Márió
2 °C
6 °C

Egymillió a heti büntetés az MLSZ-től

2014.11.25. 18:52

Három csapat, a Győr, a Videoton és a Ferencváros kapott büntetést az MLSZ heti fegyelmi ülésén, továbbá megbüntették a Lombard Pápa ügyvezetőjét is, a csapat csatárát, Waltner Róbertet pedig két meccsről eltiltották.

A Pápa ügyvezetőjét, Bíró Pétert a szombati, Budapest Honvéd elleni bajnokin tanúsított viselkedése miatt büntették, amikor a félidőben többször sértő módon tiltakozott a játékvezető egy ítélete ellen, írja az MTI. Waltnert is ezen a mérkőzésen állították ki, a 32. percben – a bizottság szerint – belerúgott ellenfelébe, amikor nem volt számára megjátszható közelségben a labda.

A Győrnek azért kell 400 ezer forintot fizetnie, mert a szurkolóik megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak a vasárnapi, Debrecen elleni bajnoki meccsen, emellett a rendet sem megfelelően biztosította a klub, ugyanis a lefújást követően az egyik néző leköpte a DVSC vezetőedzőjét.

A Videoton és az FTC az egymás elleni bajnoki miatt fizethet 300, illetve 200 ezer forintot: a hazaiaknak megbotránkoztató rigmusok és pirotechnikai eszközök használata, a vendégeknek csak megbotránkoztató rigmusok miatt.