Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

A Fradi lemosta az Újpestet a ligakupában

2014.12.02. 15:02

A futball Ligakupa nyolcaddöntőit rendezik a héten, kedden hat meccs szerepel a programban. Délután egytől négy meccset játszottak és a legnagyobb meglepetést a a másodosztályú Szigetszentmiklós okozta, amely Győrben nyert 2-1-re. De kikapott az NB I.-et vezető Videoton is Dunaújvárosban úgy, hogy Feczesin a 85. percben szépített.

Az MTK idegenben verte 3-0-ra a Paksot, míg a Nyíregyháza hiába vezetett már 2-0-ra is Békéscsabán, a vége 2-2 lett. A Pécs–Haladás meccs 16 órától, a Ferencváros–Újpest derbit 18 órától kezdik. A Soproni VSE–Debrecen, és a Diósgyőr–Honvéd meccs szerdán lesz. A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

A Ferencváros a bajnokira tartalékolva nem a legerősebb összeállításában kezdett az Újpest ellen, de így is hamar eldöntötte a meccset. Busai Attilának fél óra sem kellett, hogy mesterhármast érjen el, a 11. percben lőtte első gólját, majd a 21. és a 29. percben is betalált az újpesti kapuba. A 34. percben Holman góljával már 4-0-ra ment a Fradi, a félidőben átalakított Újpest már jobban védekezett, és Sztaniszavljevics a 82. percben szépíteni is tudott.

Nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Dunaújváros-Pálhalma–Videoton 2-1

Paks–MTK 0-3

Győri ETO–Szigetszentmiklós 1-2

Békéscsaba–Nyíregyháza 2-2

PMFC-Matias - Szombathelyi Haladás 0-0

FTC-Újpest 4-1