Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Diszkrimináció-ellenes kampányt hirdet a FIFA

2014.12.03. 09:47

A 2018-as oroszországi világbajnokságot arra is szeretné felhasználni a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), hogy hirdesse, fellép a diszkrimináció minden formája ellen.

Erről Jeffrey Webb, a FIFA alelnöke, a rasszizmus-ellenes bizottság vezetője beszélt a kampányt meghirdető tanácskozáson. A tervek szerint a FIFA már a vb-selejtezők alatt keményen fellép az ilyen jellegű megnyilvánulásokkal szemben.

Webb - aki maga is színes bőrű - kiemelte: mindenkitől, így a kluboktól, a szövetségektől, a nem kormányzati szervezetektől és a civil csoportoktól is támogatást remélnek.

Azt is szóba hozta, hogy Oroszországban - azaz a következő vb házigazdájánál - ugyancsak probléma a rasszizmus. Ezzel kapcsolatban Alekszandr Gyorgyadze, a szervezőbizottság megbízott elnöke elmondta: a maguk részéről ők is mindent megtesznek a diszkrimináció visszaszorításáért, és maximálisan együttműködnek majd a FIFA-val, hogy a stadionokban is rend legyen. (MTI)