Árpád
-2 °C
4 °C

A Videoton simán verte a Dunaújvárost

2014.12.06. 18:10

A listavezető Videoton magabiztosan 4-1-re nyert az újonc Dunaújváros ellen az OTP Bank Liga 17. fordulójában. A fehérváriak ezzel első csapatként nyertek a Dunaújváros vendégeként a szezonban, amivel megőrizték idegenbeli veretlenségüket is.

A Videoton Nikolics Nemanja góljával már a tizedik percben előnybe került. Ezután is Joan Carrillo csapat futballozott fölényben a katasztrofális állapotban lévő gyepszőnyegen, emiatt azonban sokszor akadozott a játék. A vendégek a félidő közepén Gyurcsó Ádám góljával - amelyet Nikolics rendkívül önzetlenül készített elő - növelték előnyüket.

A második félidő elején Arturo Álvarez talált be, (0-3), a 62. percben Sándor György utolsó emberként szabálytalankodott, amiért a játékvezető kiállította, a büntetőt pedig Böőr Zoltán értékesítette. A veterán játékos ezzel elsőként lőtt gólt ebben a szezonban az idegenben pályára lépő Videotonnak. A bekapott góltól kissé megzavarodott a vendégcsapat, de a Dunaújváros nem tudott feljebb zárkózni. A fehérváriak végül rendezték soraikat, Paulo Vinícius révén újabb gólt szereztek és magabiztosan nyertek. (MTI)

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Dunaújváros Pase-Videoton FC 1-4 (0-2)-

Dunaújváros, 1268 néző, v.: Vad II.

gólszerzők:Böőr (64., 11-esből), illetve Nikolics (10.), Gyurcsó (28.), Álvarez (53.), Vinícius (86.)

kiállítva: Sándor Gy. (62.), Stopira (93.)

sárga lap: Böőr (15.), illetve Sándor Gy. (56.), Caneira (67.), Vinícius (67.), Stopira (87., 93.)