Szilvia
5 °C
16 °C

Platini: Nem vesztegettek meg

2014.12.09. 12:58

Sem Picasso-festményt, sem aranyrudat nem kapott állítása szerint Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke az Oroszországra vagy Katarra leadott voksért cserében.

"Több mint tiszta vagyok. Nem kaptam se Picassót, se aranyrudat, se olajat, se gázt" - mondta az Europe 1 rádiónak az UEFA-elöljáró. "Sokkal inkább olyan magánnyomozók célpontja voltam, akiket azzal bíztak meg, hogy mendemondákat terjesszenek, talán abban az időszakban, amelyben a FIFA felé fordultam" - utalt arra, hogy korábban fontolgatta, pályázik a nemzetközi szövetség elnöki posztjára.

Platini november végén úgy nyilatkozott a francia hírügynökségnek, hogy a Sunday Timesnak a 2018-as és 2022-es helyszínkijelöléssel összefüggésben megfogalmazott gyanúsítgatásai teljes mértékben fiktívek, a lap által nem alátámasztott szóbeszéd pedig nevetséges, amely szerint ő Picasso-festményt kapott volna a 2018-as vb-rendező kiválasztásakor az oroszokra leadott szavazatáért cserébe.

Arra a felvetésre, hogy ezek a kósza hírek esetleg Joseph Blatter FIFA-elnök környezetéből származnak-e, Platini a rádióinterjúban úgy reagált: nem tudja, más érdekek is voltak, sokan akartak inkább az Egyesült Államokba utazni világbajnokságra, mint Oroszországba vagy Katarba. Egyúttal megismételte, ő meggyőződése szerint szavazott.

"Azért voksoltam Oroszországra és Katarra, mert azt akartam, hogy a futball más helyekre is eljusson" - tette hozzá.

A francia válogatottal Európa-bajnok, egyúttal háromszoros aranylabdás futballista leszögezte, ha vannak bizonyítékok a korrupcióra, akkor meg kell ismételni a szavazást.

Platini beszélt a FIFA-ról is. Szerinte a világ labdarúgását irányító szervezetnek - melyet 1998 óta vezet Joseph Blatter - szüksége van frissítésre.

"A tiszteletem és a barátságom Seppé, de mindig voltak kisebb konfliktusok az UEFA és a FIFA elnöke között. Nem ugyanazt gondoljuk. És a FIFA megítélése most nagyon rossz" - fogalmazott Platini.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?