Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Március 28-án a szokottnál csendesebb lesz a Makszimir

2014.12.12. 19:39

A horvát labdarúgó-válogatottnak részben lezárt stadionban kell majd fogadnia a norvég csapatot Európa-bajnoki selejtezőn, írja az MTI.

Az UEFA fegyelmi bizottsága azért büntette meg a horvátokat, mert szurkolóik az olaszok elleni, november 16-i, milánói mérkőzésen randalíroztak a lelátón, emiatt kétszer fel kellett függeszteni a játékot.

A március 28-i, zágrábi találkozón nyolcezer hely biztosan üresen marad a Makszimir Stadionban, emellett a horvát szövetségnek 80 ezer eurós bírságot is fizetnie kell a drukkerek petárdázásáért és rasszista megnyilvánulásaiért.

A milánói összecsapáson történtek miatt az olasz szövetségnek 13 ezer eurót kell fizetnie.

Előbb az első félidőben kellett rövid időre félbeszakítani a mérkőzést, majd a 75. perctől szünetelt ismét a játék mintegy tíz percig, mivel a horvát drukkerek petárdákat és füstbombákat dobáltak a pályára. A randalírozó szurkolókat a rohamrendőrök fékezték meg.

A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. A horvátok és az olaszok tíz ponttal állnak az első, illetve második helyen a H csoportban.