Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Aggódnak az Ázsia Kupa biztonsága miatt

2014.12.16. 14:15

A biztonsági intézkedések megszigorítására hívta fel a labdarúgó Ázsia Kupa ausztrál szervezőinek a figyelmét az ázsiai szövetség (AFC) a sydneyi túszdráma után.

"A 16 válogatott mellett több ezer szurkoló és újságíró utazik majd Ausztráliába, és az ő biztonságuk az elsőszámú prioritás" - jelentette ki Dato' Alex Soosay, az AFC főtitkára kedden.

Jelezte, az AFC-nek komoly aggodalmai vannak a biztonságos lebonyolítással kapcsolatban. A január 9. és 31. között zajló Ázsia Kupa mérkőzéseit Sydneyben, Newcastle-ben, Brisbane-ben, Canberrában és Melbourne-ben rendezik meg, írja az MTI. 

A főtitkár elmondta, javasolták a szervezőknek, hogy biztosítsanak rendőrségi védelmet a szállodákban, a stadionokban és az edzőpályákon is.

A Sydneyben helyi idő szerint hétfőn késő este véget ért túszdrámában két túsz vesztette életét, és meghalt az elkövető is.