Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két embert gyanúsítanak a Depor-szurkoló halála miatt

2014.12.16. 13:18

A spanyol rendőrség letartóztatott két futballszurkolót, akiket azzal gyanúsít, hogy ők okozták egy drukker halálát a november 30-i Atlético Madrid-Deportivo La Coruna mérkőzés előtti összetűzésben.

A rendőrség a Twitter-oldalán azt írta, hogy 32 ultrát vett őrizetbe Madridban, Ávilában és Toledóban. Ők valamennyien részesei voltak a Manzanares folyó melletti verekedésnek, a balhét után halt bele sérüléseibe Francisco Javier Romero Taboada. A Deportivo La Coruna 43 éves szurkolóját a Vicente Calderón Stadion melletti folyó jeges vizéből emelték ki, fejsérüléseket szenvedett, kihűlt és szívinfarktust kapott, tájékoztatott az MTI. 

A madridi tömegverekedésben további 11 ember sérült meg könnyebben. A két csapat szurkolói csoportjainak rendbontása után közvetlenül húsz embert vett őrizetbe a rendőrség és mintegy száznak az adatait rögzítette.

    Az ügy folyományaként az Atlético Madrid betiltotta az Atlético Front nevű szervezetet. Emellett a Spanyol Labdarúgó Szövetség, illetve a kormány képviselői azt tervezik, hogy a hatóságokkal és klubokkal közösen összefogva fokozatosan kiszorítják a radikális szurkolói csoportokat a stadionokból, így 2016-ra az ilyen drukkereknek nem lenne helyük a futballpályák környékén.