Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

Két embert gyanúsítanak a Depor-szurkoló halála miatt

2014.12.16. 13:18

A spanyol rendőrség letartóztatott két futballszurkolót, akiket azzal gyanúsít, hogy ők okozták egy drukker halálát a november 30-i Atlético Madrid-Deportivo La Coruna mérkőzés előtti összetűzésben.

A rendőrség a Twitter-oldalán azt írta, hogy 32 ultrát vett őrizetbe Madridban, Ávilában és Toledóban. Ők valamennyien részesei voltak a Manzanares folyó melletti verekedésnek, a balhét után halt bele sérüléseibe Francisco Javier Romero Taboada. A Deportivo La Coruna 43 éves szurkolóját a Vicente Calderón Stadion melletti folyó jeges vizéből emelték ki, fejsérüléseket szenvedett, kihűlt és szívinfarktust kapott, tájékoztatott az MTI. 

A madridi tömegverekedésben további 11 ember sérült meg könnyebben. A két csapat szurkolói csoportjainak rendbontása után közvetlenül húsz embert vett őrizetbe a rendőrség és mintegy száznak az adatait rögzítette.

    Az ügy folyományaként az Atlético Madrid betiltotta az Atlético Front nevű szervezetet. Emellett a Spanyol Labdarúgó Szövetség, illetve a kormány képviselői azt tervezik, hogy a hatóságokkal és klubokkal közösen összefogva fokozatosan kiszorítják a radikális szurkolói csoportokat a stadionokból, így 2016-ra az ilyen drukkereknek nem lenne helyük a futballpályák környékén.  • Vennék
  • Hírek