Valér
-2 °C
0 °C

Lebeszélik a futballistákat, hogy Szerbiába szerződjenek

2014.12.17. 15:18

A futballistákat képviselő érdekvédelmi szervezet, a FIFPro figyelmeztette tagjait: ne igazoljanak szerb klubokba, mert azzal azt kockáztatják, hogy nem fizetik ki őket.

A FIFPro és a szerb játékosok szövetsége (SPFN) arról számolt be, hogy a szerb nemzeti bank a 16 élvonalbeli klubból nyolcnak befagyasztotta a bankszámláját, így ezek az egyesületek nemcsak a játékosoknak, hanem más alkalmazottaknak sem tudnak fizetést adni.

"Nem szívesen jelentünk be ilyen híreket, de az a munkánk, hogy megvédjük a futballistákat" - írta a közleményben Theo van Seggelen, a FIFPro főtitkára, s hozzátette, a szerb klubok közül néhány a csőd közelébe jutott, komoly pénzügyi problémákkal küzd, hónapok óta nem fizet a játékosainak.

"Ha ez még nem lenne elég, olyan híreket is kaptam, hogy az egyik egyesület teljességgel semmibe veszi a labdarúgók jogait, s még azt is engedi, hogy a huligánok fenyegessék a játékosokat" - tette hozzá Van Seggelen.

A szerb futball júniusban új mélypontra került, amikor az előző idényben bajnok Crvena zvezdát az európai szövetség ki nem fizetett számlák miatt kizárta a Bajnokok Ligájából. (MTI)