Ágnes
-5 °C
2 °C

A japánok nem küldik el a bundavádba került szövetségi kapitányt

2014.12.21. 12:41

A japán sportági szövetség (JFA) vasárnap erősítette meg tisztében Aguirrét, egyszersmind delegációt küldött Spanyolországba, hogy pontos információkat szerezzen be arról a bundaügyről, amiben a mexikó edző is érintett lehet.

A spanyol ügyészség vizsgálata szerint a 2011 májusában lejátszott Levanta-Zaragoza mérkőzésen, melyet a szezon utolsó fordulójában rendeztek, több játékos és az edző is részt vett az eredmény manipulálásában. Aguirre akkoriban a Zaragoza vezetőedzője volt, rajta kívül a 17-szeres magyar válogatott Pintér Ádám is érintett lehet.

Az ügyész szerint a Levante futballistái összesen 965 ezer eurót (297 millió forint) kaptak azért, hogy elveszítsék a meccset, a kifizetés pedig úgy történt meg, hogy a Zaragoza előbb a saját játékosainak és stábjának fizetett, ők pedig levették a számláikról a szükséges összegeket, s készpénzben adták át a Levante labdarúgóinak. 

Az ügyész az aktát hétfőn benyújtotta egy valenciai bíróságnak, s az illetékes bíró dönt majd arról, hogy indítanak-e eljárást az ügyben, írja az MTI.