Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A japánok nem küldik el a bundavádba került szövetségi kapitányt

2014.12.21. 12:41

A japán sportági szövetség (JFA) vasárnap erősítette meg tisztében Aguirrét, egyszersmind delegációt küldött Spanyolországba, hogy pontos információkat szerezzen be arról a bundaügyről, amiben a mexikó edző is érintett lehet.

A spanyol ügyészség vizsgálata szerint a 2011 májusában lejátszott Levanta-Zaragoza mérkőzésen, melyet a szezon utolsó fordulójában rendeztek, több játékos és az edző is részt vett az eredmény manipulálásában. Aguirre akkoriban a Zaragoza vezetőedzője volt, rajta kívül a 17-szeres magyar válogatott Pintér Ádám is érintett lehet.

Az ügyész szerint a Levante futballistái összesen 965 ezer eurót (297 millió forint) kaptak azért, hogy elveszítsék a meccset, a kifizetés pedig úgy történt meg, hogy a Zaragoza előbb a saját játékosainak és stábjának fizetett, ők pedig levették a számláikról a szükséges összegeket, s készpénzben adták át a Levante labdarúgóinak. 

Az ügyész az aktát hétfőn benyújtotta egy valenciai bíróságnak, s az illetékes bíró dönt majd arról, hogy indítanak-e eljárást az ügyben, írja az MTI.