Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Törölték az idegenlégiósok korlátozását Törökországban

2015.01.06. 15:05

A Török Labdarúgó Szövetség eltörölte azt a szabályt, amely korlátozta az egy csapatban egyszerre pályára küldhető külföldi játékosok számát. Az intézkedéstől azt reméli a szervezet, hogy a hazai futballisták olcsóbban lesznek igazolhatóak, a klubok pedig versenyképesebbé válnak, írta az MTI.

A módosítás után a 28-as keretekben akár 14 külföldi futballista is helyet kaphat, ami arra is lehetőséget teremthet, hogy egyszerre 11 légiós legyen a pályán. Korábban egy csapatban egyszerre csak hat külföldi futballistát lehetett játszatni. A legígéretesebb török játékosok ára a korlátozás miatt jelentősen nőtt, de többen megkérdőjelezték, hogy valóban érnek-e annyit, amennyiért szerződtetni lehet őket.

Tolunay Kafkas, az élvonalbeli Karabukspor vezetőedzője, valamint Hamza Hamzaoglu, a Galatasaray mestere úgy véli, a korlátozás feloldása nyomán sportszerűbb lesz a küzdelem, a klubok versenyképesebbekké válnak, s a hullámvölgyben lévő válogatott is profitálhat az intézkedésből.

Az ellenzők táborát gyarapítja ugyanakkor a Törökországban elismert kommentátorként dolgozó Ahmet Cakar korábbi játékvezető, aki szerint ezzel a módosítással a szurkolók minden reményükről lemondhatnak a nemzeti csapatot illetően.

A törökök a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság selejtezőjének A csoportjában négy forduló után a negyedik helyen állnak egy-egy győzelemmel és döntetlennel, valamint két vereséggel.