Jusztina
10 °C
27 °C

Blatter örül a kihívójának, hiszen demokrácia van

2015.01.08. 19:07 Módosítva: 2015.01.08. 19:07

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke üdvözölte Ali bin al-Husszein jordán herceg döntését, amely szerint indul a testület vezető pozíciójáért a május végén sorra kerülő választáson, írta az MTI.

    "Nincs okom arra, hogy ne örüljek a jelöltségének" - mondta a 78 éves svájci sportvezető a Le Matin című genfi napilap csütörtöki számában. "Demokrácia van, a demokratikus vitára pedig csak jótékony hatással lehet egy ilyen döntés."
    A 39 éves Ali bin al-Husszein - aki jelenleg a FIFA alelnökeként és a Jordán, illetve a Nyugat-Ázsiai Labdarúgó Szövetség elnökeként is tevékenykedik - kedden jelentette be, hogy versenybe száll az elnöki posztért, és az etikus és átlátható működésre helyezné a hangsúlyt.
     A jordán herceg előtt tavaly a francia Jerome Champagne, a szervezet korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója jelentette be, hogy indul az elnöki posztért az 1998 óta regnáló Blatterrel szemben.
    A FIFA-t és az elnököt az utóbbi hónapokban rengeteg bírálat érte a 2018-as orosz, illetve a 2022-es katari világbajnokság helyszínkijelölésével kapcsolatban felmerült korrupciós vádak miatt.     
    A FIFA május 29-én Zürichben tartja az elnökválasztást.