Adalbert
15 °C
21 °C

Messit lehetetlen átigazolni

2015.01.09. 20:08 Módosítva: 2015.01.09. 20:25

A Chelsea másodedzője szerint lehetetlen, hogy Lionel Messi az FC Barcelonából a londoni futballcsapathoz igazoljon.

Az angol Steve Holland pénteki nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a Barca négyszeres aranylabdás csatárát szabályosan, a pénzügyi előírások tiszteletben tartása mellett nincs mód szerződtetni, írta az MTI.

„Csak a Manchester United és a Real Madrid rendelkezik olyan pénztartalékkal, amely lehetővé tenné Lionel Messi megvásárlását, de valószínűleg ők is csak a szabályok áthágásával lennének képesek ezt megoldani" – fogalmazott Rob Wilson, a Sheffield Hallam University professzora, a BBC-nek nyilatkozva.

UEFA pénzügyi szabályozása szerint azok a klubok, amelyek egy hároméves periódusban minimum 30 millió eurónyi veszteséget halmoznak fel, szankciókra számíthatnak. Így aztán hiába van meg ezeknek a csapatnok a pénzügyi forrása, a büntetéseket egyik sem kockáztatná.

Messi távozási szándékáról a napokban kezdett cikkezni az angol és a spanyol sajtó is. A találgatásokat az indította el, hogy állítólag egyre súlyosabbá vált az ellentét Messi és a Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique között.

A meccs után Messi csatlakozott a Chelsea-t kedvelők táborához a klub hivatalos Instagram-oldalán, ami újabb pletykákat indított el. Számítások szerint az argentin csupán a kivásárlása barcelonai szerződéséből mintegy 250 millió eurójába kerülne a londoni klubnak.