Szilárda
-4 °C
2 °C

A 16 éves Ödegaard csütörökön ír alá a Realhoz

2015.01.20. 13:03

Az Európa egyik legígéretesebb futballtehetségének tartott Martin Ödegaard csütörtökön utazik a spanyol fővárosba, hogy aláírja szerződését a Real Madriddal - a dán Drammens Tidende című lap értesülése szerint.

A norvég VG című újság azt is tudni véli, hogy a Real  hétfő este a koppenhágai tárgyaláson megállapodott a 16 éves norvég játékos klubjával, a Strömsgodsettel. Eszerint a Bajnokok Ligája címvédője 3,4 millió eurót fizet a középpályásért, de ez az összeg akár a duplájára is nőhet a játékos teljesítményének függvényében.

Martin Ödegaard tavaly sorra döntötte a rekordokat: áprilisban bemutatkozhatott a Strömsgodset felnőtt csapatában, ezzel a norvég élvonal történetének legfiatalabb labdarúgója lett, majd májusban gólszerzőként is csúcstartóvá lépett elő.

Augusztusban - egy barátságos meccsen debütálva - a válogatottban ugyancsak történelmet írt, végül október 13-án, amikor 15 évesen és 300 naposan pályára lépett a bolgárok elleni mérkőzésen, az Európa-bajnoki selejtezők történetének legfiatalabb futballistája lett. (MTI)