Móric
9 °C
15 °C

Platini beszólt az oroszoknak, hogy fizessék ki Capellót

2015.01.20. 14:22

Michel Platini arra buzdította az Orosz Labdarúgó Szövetséget, hogy fizesse ki Fabio Capello szövetségi kapitány pénzét, amellyel hónapok óta tartozik neki, írja az MTI.

"Capello soha nem tett panaszt, de úgy vélem, nem korrekt, hogy az orosz szövetség nem fizet. Rossz fényt vet az orosz futballra a 2018-as világbajnokság előtt" - hangoztatta az európai szövetség francia elnöke egy moszkvai sajtótájékoztatón.

Nyikolaj Tolsztihnak, az orosz labdarúgás vezetőjének a pozíciójába is kerülhet a hónapok óta tartó hitegetés. Az orosz munkaügyi hivatal hétfőben határozta meg a fizetési határidőt, de mégsem történt meg az átutalás. Tolsztih kedden úgy nyilatkozott, hogy az orosz szövetséghez megérkezett a FIFA-tól a vb-szereplésért járó támogatás, egyúttal azonban jelezte: ebből a Capello felé fennálló - több mint héthónapos - tartozás teljes összegének rendezésére nem futja.

Az oroszok 2012-ben szerződtették Capellót, majd 2014-ben megerősítették posztján. Az AC Milannal Bajnokok Ligája-győztes olasznak - aki az orosz előtt az angol válogatott szövetségi kapitánya volt - éves fizetése becslések szerint 7-8 millió euró. Novemberben derült ki, hogy több hónapja nem kapja meg a járandóságát, akkor a szövetség jelezte, hogy nincs pénze.

A futballszövetség pénzügyi helyzete azért is aggasztó, mert Oroszország 2018-ban világbajnokságot rendez.