Zsófia
17 °C
21 °C

Rászorulóknak osztottak ételt a Fradi futballistái

2015.01.22. 17:01

Ötszáz adag ételt osztottak ki a rászorulóknak a Ferencvárosi Torna Club (FTC) futballistái az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársaival közösen csütörtökön Budapesten - jelentette az MTI.

    A segélyszervezet közleménye szerint az FTC-vel tavaly megkötött stratégiai együttműködés jegyében a Groupama Aréna előtt, a Sas szobornál felállított munkasátorban osztottak ebédet a rászorulóknak.
    Az ételosztás a kezdő eseménye volt a Fradi 2015-ös társadalmi felelősségvállalási programjának, amelynek során minden hónapban igyekeznek különböző módon bekapcsolódni embertársaik megsegítésébe - idézte a közlemény Orosz Pált, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatóját.
    A jótékonysági eseményen részt vett az FTC futballcsapatának több tagja, köztük Dibusz Dénes, Gera Zoltán, Böde Dániel, a kerethez újonnan csatlakozott Hajnal Tamás és Varga Roland, a légiós Roland Lamah és Somalia, valamint a vezetőedző Thomas Doll is. A labdarúgók a babgulyás, az édesség és forró tea osztása mellett beszélgettek is a rászorulókkal.
    Nagy Ákos, az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa az MTI-nek elmondta, hogy másfél óra alatt elfogyott az ötszáz adag ebéd, elsősorban a környéken élő hajléktalanok, kisnyugdíjasok és munkanélküliek éltek a lehetőséggel.
    "Az akció lényege az volt, hogy felhívjuk a figyelmet, nem csupán az adventi időszakban van szükség a rászorulók megsegítésére, hanem az év mind a 365 napján" - emelte ki Nagy Ákos.
    Az FTC és az Ökumenikus Segélyszervezet az együttműködés keretében a közelmúltban nagy mennyiségű ruhaadományt gyűjtött össze, amelynek a szétosztása már tavaly, az adventi időszakban megkezdődött, és még mindig tart.