Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A FIFA 51 Real Madrid-igazolást vizsgál

2015.01.27. 12:10

Ahogy hétőn írtunk róla, a FIFA a Barcelona után a Real Madrid ifjúsági transzferpolitikája után is vizsgálódást kezdeményezett. A BBC-nek most Emilio Butragueno klubigazgató megerősítette, hogy a FIFA az elmúlt öt éve átigazolásával kapcsolatos dokumentumokat kérte be, amely 51 ifjúsági korú futballista szerződtetését érinti. Butragueno hozzátette, teljesen nyugodtan várják az ellenőrzés végeredményét.

A sportvezető elmondta, hogy az 51 játékos nagy része különböző okok miatt információmentességet élvezett. Tíz játékos spanyol állampolgár, 23-at pedig már korábban regisztrált a spanyol klub.

A FIFA-szabály szerint 18 éven aluliak szerződtetésekor három fontos kritériumnak kell megfelelni. Ezek:

  • A játékosok szülei is a szerződtető klub országába költöznek a futballhoz nem köthető okból.
  • A játékos 16 és 18 év közötti életkorú, és az Európai Unió területéről, avagy az Európai Gazdasági Térség területéről származik. Ebben az esetben a következő feltételeknek kell megfelelnie a szerződtető klubnak. Amelyek a következők:
  1. A legmagasabb nemzeti szintű futballképzést és edzéslehetőséget kell nyújtania a játékosnak.
  2. A futballképzés mellett megfelelő iskolai, illetve szakmai képzést is biztosítania kell a klubnak, mely arra szolgál, hogy a játékos profi karrierje meghiúsulása esetén az élet más területén el tudjon helyezkedni.
  3. A klubnak biztosítania kell a játékos megfelelő gondviselését (megfelelő életszínvonal, fogadó család vagy elhelyezés a klubnál, mentorálás, stb.)
  4. A klubnak minden esetben bizonyítania kell a nemzeti szövetség felé, hogy betartotta az említett rendelkezéseket.
  • A játékos nem él távolabb 50 kilométernél egy államhatártól, és a fogadó klub nincs távolabb 50 kilométernél az államhatár másik oldalán. A játékos otthona és a klub székhelye között 100 kilométer lehet a maximális távolság. Ilyen esetekben a játékosnak továbbra is a családjánál kell élnie, és a két érintett szövetség beleegyezését is ki kell kérni az átigazoláshoz.