Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Az afrikai országok felsorakoztak Blatter mögött

2015.01.27. 13:46

Az afrikai országok döntő többsége a jelenlegi elnököt, Joseph Blattert támogatja majd a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) idei elnökválasztásán Kwesi Nyantakyi, a ghánai szövetség elnöke szerint.

"Afrika szilárdan Blatter mögött áll. Ő rendkívül népszerű a kontinensen" - mondta Nyantakyi, aki az afrikai konföderáció végrehajtó bizottságának is tagja. Hozzátette, ez elsősorban annak köszönhető, hogy a svájci sportdiplomata sokat tett a földrész labdarúgásáért, olyan programokat indított be, melyeknek köszönhetően komoly infrastrukturális fejlesztések valósultak meg.

Vele egyetértésben Molefi Oliphant, a dél-afrikai szövetség elnöke úgy fogalmazott, a földrész egységesen felsorakozott Blatter mögött.

Az ötödik ciklusáért harcba szálló Blatter ellenfele a holland Michael van Praag, a holland szövetség elnöke, a francia Jérome Champagne, a szervezet korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója, Ali bin al-Husszein jordán herceg, valamint David Ginola korábbi francia válogatott futballista lehet. Múlt pénteken Zlatan Ibrahimovic menedzsere, a holland Mino Raiola is tett utalást arra, hogy indulna a posztért.

A jelöltek hivatalos névsorát várhatóan február 7-én vagy 8-án hozza nyilvánosságra a FIFA, a választási bizottság elnöke, Domenico Scala ugyanis korábban jelezte, a most csütörtökön lejáró jelentkezési határidő után a testületnek egy kis időre lesz szüksége ahhoz, hogy véglegesítse a posztért indulók névsorát.