János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gibraltár a CAS-nál fellebbez a FIFA-tagságért

2015.02.12. 15:45

Gibraltár nem fogadja el a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi döntését és a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult elutasított FIFA-tagsági kérelme miatt.

A 28 ezer lakosú, brit fennhatóság alatt álló városállam ügyét májusban, egy héttel a FIFA-kongresszus előtt tárgyalja majd a CAS. Amennyiben a beadványt Gibraltár szempontjából kedvezően és gyorsan bírálja el a testület, úgy a FIFA május 29-én felvehetné tagjai közé, és a világbajnoki selejtező júliusi sorsolásán már érdekelt lenhetne.

A FIFA tavaly szeptemberben azzal az indoklással utasította el a tagfelvételi kérelmet, hogy a terület nem független. Gibraltár - melynek hovatartozásáról hosszú ideje vitázik Nagy Britannia és Spanyolország - 2013 májusában vált az Európai Labdarúgó Szövetség hivatalos tagjává, így a tavaly szeptemberben kezdődött Európa-bajnoki selejtezősorozatban már szerepel, csoportjában jelenleg utolsó, írja az MTI.