Ilona
15 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

A West Ham kapta az EL fair play indulási helyét

2015.05.27. 12:12

A fair play-ranglista alapján az angol élvonalból a West Ham United indulhat a labdarúgó Európa Liga 2015/16-os szezonjában. A Premier League honlapján közzétett sorrend szerint a bajnoki idényt a 12. helyen záró londoni együttes a Liverpoolt és a Manchester Cityt megelőzve lett első a sportszerűségi versenyben.

Az európai szövetség (UEFA) pénteken jelentette be, hogy Hollandia, Anglia és Írország végzett a sportszerűség alapján elkészített rangsor képzeletbeli dobogóján, így az EL első selejtezőkörének mezőnye a West Ham mellett egy-egy holland és ír csapattal egészül majd ki, írja az MTI.

A fair play-ranglista elkészítésénél az UEFA az ellenféllel és a játékvezetővel szemben tanúsított tiszteletteljes viselkedést, a közönség és a csapattagok magatartását, valamint a sárga és piros lapok számát veszi figyelembe. Minden olyan versenysorozat találkozóit figyelik, amely az UEFA égisze alatt fut.

A győztes országok azt a csapatot kötelesek elindítani az EL-ben, amely a hazai fair play-rangsorban az élen áll. Magyarország a 36. lett az 54 tagország közül.