Sára, Márió
2 °C
6 °C

Brazília továbbhúzta a Neymart eltiltató Kolumbiát

2015.06.21. 23:15

Peru futballválogatottja vasárnap gól nélküli döntetlent játszott Kolumbiával a Copa America C csoportjának harmadik fordulójában, így továbbjutott a négyesből, míg ellenfele sorsa a brazil-venezuelai mérkőzés eredményétől függött.

A tavaly világbajnoki negyeddöntős kolumbiaiak akkor juthattak a legjobb nyolc közé, ha nem döntetlennel zárul a négyes zárótalálkozója. Bármilyen pontosztozkodás esetén ugyanis a csoport valamennyi tagja négy ponttal zárt volna, Kolumbia pedig kevesebb rúgott gólja miatt mindenképpen Brazília és Peru mögött végzett volna, míg Venezuela egymás elleni eredménnyel megelőzte volna. 

Vagyis mivel az utolsó csoportmeccsek nem egyidőben kezdődtek, Brazília és Venezuela már egy laza 0-0-val kigolyózhatta volna Kolumbiát. Tavaly a vb-n a kolumbiaiak úgy lerúgták Neymart, hogy eltört egy csigolyája, most az előző csoportmeccsük után pedig négymeccses eltiltást kapott a szupersztár, így azt lehetett sejteni, hogy leikszelnek.

Csakhogy nem ikszeltek le, 2-1-re győzött Brazília, és továbbvitte Kolumbiát.

Thiago Silva Robinho szögletéből korán vezetést szerzett, majd a második félidő harmadánál Firmino rúgta be Willian csodás keresztlabdáját.

Simán megvolt a meccs, csakhogy Dunga kapitány lecserélte legjobban játszó embereit, Robinhót és Firminót, így Venezuela visszajött a meccsbe. 10 perccel a lefújás előtt Juan Arango remek szabadrúgását még kapufára tudta ütni Jefferson, de a kipattanót - a magyar származású - Miku befejelte.

A végén ott volt a fejében az egyenlítés és a továbbjutás is, de a beadásra rossz ütemben ugrott fel, és a labda talán kicsit magas is volt, így a 93.-ban nem duplázott, Venezuela pedig kikapott, és kiesett.

A három csoportharmadik közül Ecuador lett a legrosszabb, így az is kiesett.

A negyeddöntők párosítása: Chile-Uruguay, Peru-Bolívia, Argentína-Kolumbia, Brazília-Paraguay.

C csoport, 3. forduló:
Kolumbia-Peru 0-0
Brazília-Venezuela 2-1