Sára, Márió
2 °C
6 °C

Az orosz szövetség tárgyal Capellóval a szerződésbontásról

2015.06.24. 18:19

Az esetleges szerződésbontásról tárgyal majd az Orosz Labdarúgó Szövetség a válogatottat irányító Fabio Capellóval - írja az MTI.

    "A szövetségi kapitány nincs elbocsátva, bár kifizettük neki az összes korábbi elmaradásunkat" - szögezte le a szövetséget ideiglenesen irányító Nyikita Szimonjan alelnök, aki a szerdai sajtótájékoztatóján köszönetet mondott Vitalij Mutko sportminiszternek, valamint a milliárdos Aliser Uszmanovnak. Az üzletember hétfőn közölte, hogy átutalta a szövetségnek Capello 300 millió rubeles (1,5 milliárd forintos) fizetési hátralékát.
    Szimonjan hozzátette, megbeszéléseket folytatnak majd az olasz szakemberrel a jövőről.
    "Hamarosan véget ér a szerződés körüli szappanopera. Bízunk benne, hogy meg fogunk egyezni a végkielégítési pénz csökkentéséről" - mondta Szergej Anohin, a végrehajtó bizottság egyik tagja.
    A 69 esztendős Capello évi hétmillió eurós bérével a világ legjobban fizetett edzője. Az orosz válogatottat 2012 óta vezeti, megbízatása a 2018-as, hazai rendezésű világbajnokságig szól, viszont ha nem tölti ki a szerződését, 21,4 millió eurós (6,7 milliárd forint) végkielégítés jár neki. Ennek előteremtésére a szurkolók egy része a múlt héten gyűjtést indított. Anohin szeretné, ha a végkielégítési összeg nem lépné túl a 10 millió eurót (3,1 milliárd forint).
    A csapat a legutóbbi tíz tétmérkőzése közül mindössze Liechtensteint tudta legyőzni, a Montenegró elleni, botrányos körülmények között félbeszakadt selejtező három pontját pedig az európai szövetség (UEFA) ítélte az oroszoknak. Az Eb-selejtezős csoportban Oroszország hátránya négy pont a második, biztos Eb-szereplést érő helyen álló Svédország mögött.