Piroska
-1 °C
5 °C

Elnökségi tag lett, így láthatja az EL-meccset

2015.06.24. 16:42

Egy szerencsés holland szurkoló a zárt kapus büntetés ellenére a helyszínen tekintheti meg kedvenceinek, a Go Ahead Eaglesnek a Ferencváros elleni labdarúgó Európa Liga-selejtezőjét a Groupama Arénában.

Henk de Haan korábban egy sorsoláson nyerte meg, hogy ott lehet a csapat történetének második idegenbeli nemzetközi kupamérkőzésén - az első, s mindeddig egyetlen párharcát 1965-ben a Kupagyőztesek Európa Kupájában játszotta a gárda -, ám mivel a Ferencvárost tavaly a Rijeka elleni összecsapáson a zöld-fehér drukkerek rasszista megnyilvánulásai miatt zárt kapus büntetéssel sújtottak, a holland klubnak "trükkhöz" kellett folyamodnia, hogy betartsa ígéretét.

A Go Ahead Eagles honlapjának beszámolója alapján a szabályok lehetővé teszik, hogy a klubvezetés tagjai a stadionban tekintsék meg az összecsapást, így a nyertest és feleségét ideiglenesen beveszik az elnökségbe.

A holland csapat az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fair play listája alapján nyert indulási jogot a második számú kupasorozatba. Az első felvonásra jövő csütörtökön kerül sor Hollandiában, a visszavágót pedig egy héttel később Budapesten rendezik. (MTI)