Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

BEK-győztes edző váltja Balakovot a Liteksz Lovecsnél

2015.07.12. 13:53

 

Kraszimir Balakov pénteki lemondása után Ljupko Petrovicot nevezték ki a bolgár Liteksz Lovecs labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé, írta az MTI.

"Az új trénert nem kell bemutatni senkinek. Dolgozott már korábban nálunk és nekünk egy tapasztalt szakemberre volt szükségünk, így ő tökéletes választás volt" - mondta Trifon Popov klubelnök a Crvena zvezdával 1991-ben BEK-győztes Petrovicról, aki immár harmadszor irányíthatja a Liteksz Lovecs együttesét.

A 68 éves edző több mint egy tucat klubnál dolgozott Szerbiában, Spanyolországban, Uruguayban, Görögországban, Ausztriában, Kínában, Horvátországban, Kazahsztánban, Ruandában és az Egyesült Arab Emírségekben, de 2001-ben bajnoki címre vezette a Liteksz nagy riválisát, a Levszki Szófiát is Bulgáriában.

"A Liteksz továbbra is egy jó csapat, így azonnal elfogadtam a felkérést. A célom, mint mindig, a bajnoki cím megszerzése" - jelentette ki Petrovic, aki első lovecsi regnálása során megnyerte a Bolgár Kupát 2004-ben.

Elődje, Balakov azt követően távozott, hogy a bolgár együttes csütörtökön már a selejtező első fordulójában búcsúzott az Európa Ligától a lett Jelgavával szemben.