Krisztina
18 °C
24 °C

Három győzelem a vivó-világbajnokságon

2015.07.15. 13:51

Boczkó Gábor, Imre Géza és Rédli András sikerrel vette az első akadályt a moszkvai vívó-világbajnokság férfi párbajtőr versenyének főtábláján. Somfai Péter ugyanakkor kikapott, így befejezte szereplését, írta az MTI.

Boczkó kiemeltként csak szerdán kapcsolódott be a küzdelmekbe, ezért a venezuelai Francisco Limardo elleni asszója az első volt a világbajnokságon. Az első három perc szorosan alakult, a második végére azonban a magyar párbajtőröző három tusnyi előnyt szerzett, amit a második pihenő után még tovább is növelt, így a végére nem sok izgulnivalója maradt.

Imre az idén csapatban Európa-bajnok svájci Peer Borskyval kiélezettebb asszót vívott, de a mérkőzés felétől végig nála volt az előny. Ellenfele egyszer sem tudott egyenlíteni, így nem forgott veszélyben a továbbjutás.

Rédli a szingapúri Samson Mun Hou Leevel került szembe, és - a vb honlapjának eredményközlése szerint - igencsak megdolgozott a sikerért. Ázsiai ellenfele a második szakasz elején 7-2-re vezetett ellene, innen kellett visszakapaszkodnia. Az egyenlítés még ugyanebben a három percben sikerült neki, a harmadik szakaszban pedig 10-10 után már megnyugtató előnyt szerzett, amivel el is döntötte a mérkőzést.

Somfai a 2011-ben világbajnok Paolo Pizzóval került szembe. Az utolsó harmad elejéig jól tartotta magát, a végén viszont az olasz volt pontosabb.

Férfi párbajtőr:

A 64 között:

Boczkó Gábor-Francisco Limardo (venezuelai) 15-11

Imre Géza-Peer Borsky (svájci) 15-13

Rédli András-Samson Mun Hou Lee (szingapúri) 15-12

Paolo Pizzo (olasz)-Somfai Péter 15-12