Antal, Antónia
-6 °C
-2 °C

Újpesten nagyon megharagudtak Radóra

2015.07.15. 15:17

Számos új játékossal, alaposan átalakított kerettel vág neki az Újpest labdarúgócsapata a következő szezonnak, a lila-fehérek ugyanakkor még további erősítéseket is terveznek. Nebojsa Vignjevic, az együttes szerb vezetőedzője a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, elégedett a felkészüléssel. Hozzátette, sok új játékost kell beépítenie a csapatba, ám az edzőtábor alapján úgy érzi, ezek a futballisták tisztában vannak azzal, mit akar tőlük, s milyen játékot követel meg az elmúlt idényben hatodik klub, írta az MTI.

Balajcza Szabolcs csapatkapitány szerint a gárda gerince megvan, a vezetőedző pedig képes majd e köré egy erős csapatot építeni.

"Olyan játékosokat igazoltunk, akik igazodnak az újpesti mentalitáshoz, vannak már annyian, hogy harc legyen a csapatba kerülésért. Nagyon bízom benne, hogy a szombati rajton végre el tudjuk verni itthon a Paksot" - fogalmazott a 36 éves kapus célozva arra, hogy az Újpest legutóbb 2010-ben győzte le hazai bajnokin a Tolna-megyei csapatot.

A klub székházában tartott idénynyitón kilenc új játékost mutattak be: a legnagyobb "név" Kylian Hazard, Eden Hazardnak, a Chelsea világsztár futballistájának 19 éves öccse, aki elmondta, bízik abban, hogy a vezetőedző megadja neki a bizalmat annak érdekében, hogy bizonyítsa, nem véletlenül került a csapatba. A kapus Kovács Zoltán ciprusi és romániai légióskodás után tért vissza, míg a korábban a válogatottban is pályára lépett Filkor Attila tíz év olaszországi profiskodás után készül újra Magyarországon.

A szezon előtt jelentős igazolásnak számított a licenc-ügy miatt kizárt Pécstől megszerzett Windecker József, a 22 éves középpályás azonban keresztszalag-szakadást szenvedett a csapat belgiumi edzőtáborában, így körülbelül féléves kihagyás vár rá. "Nagy célokkal érkeztem Újpestre, amelyet most sajnos kicsit át kell értékelnem. Mindenesetre pozitívan nézem a jövőt, szeretnék minél gyorsabban felépülni, és bízom benne, hogy januártól már teljes értékű munkát végezhetek" - mondta Windecker.

Az MTK-tól 15 év után távozott Kálnoki Kis Dávid, az amerikai Sporting Kansas Citytől visszatért Sallói Dániel, valamint Cseke Benjámin, Tóth Patrik és Pávkovics Bence is új igazolás.

Nebojsa Vignjevic megjegyezte, további erősítéseket terveznek annak érdekében, hogy minden poszton megfelelő versenyhelyzetet teremtsenek.

Gyarmati Eszter ügyvezető igazgató beszélt Radó Andrásról is: mint elmondta, a klub már július 3-án felvette a kapcsolatot a Haladás vezetőivel a támadó megszerzésével kapcsolatban, s hamar megállapodtak a kivásárlási árban, nem sokkal ezt követően pedig a játékossal is szóban megegyeztek. Ezt követően azonban az Újpestet - ahogyan az ügyvezető igazgató fogalmazott - csak hitegették, s két napja a sajtóból tudta meg, hogy a játékos aláírt a Ferencvároshoz.

Nebojsa Vignjevic ehhez kapcsolódóan elmondta, örül annak, hogy Radó nem került hozzájuk, ugyanis csak olyan futballistákat akarnak szerződtetni, akik jó karakterek. "Nem szolgált rá, hogy itt legyen" - zárta le a témát a tréner.

A bosnyák Asmir Suljic távozásáról szóló hírekre - a "cselgépet" állítólag éppen a rivális zöld-fehérek akarják - a klub vezetői nem kívántak reagálni.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az újpesti Szusza Ferenc Stadion felújítását ütemezve végzik majd, így a csapat egészen október végéig hazai környezetben játszhat, az őszi utolsó két hazai bajnokiján, a Békéscsaba és a Budapest Honvéd ellen azonban felcseréli a pályaválasztói jogot. A tervek alapján a felújítást február végére befejezik, így a lila-fehér együttes tavasszal már újra a Szusza Ferenc Stadionban szerepelhet.