Boglárka
19 °C
35 °C

Deutsch lilamajmozásáért bosszút álltak az újpestiek, félmilliós bírságot kaptak az MLSZ-től

2015.07.28. 17:05 Módosítva: 2015.07.28. 17:07

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága 500 ezer forintos bírságot szabott ki az Újpest FC-re, írja az MTI.

Az MLSZ az elmúlt évekhez képest az idén már nem kívánt ilyen súlyú büntetéseket kiosztani, kivéve kirívó sportszerűtlenség miatt. Ez a hétvégi eset azonban ilyen volt:

az újpesti drukkerek a Vasas elleni mérkőzésen többször, hosszabb ideig szidalmazták a Ferencvárost, valamint az MTK vezetőjét, Deutsch Tamást, valamint megbotránkoztató rigmusokat skandáltak egy másik nemzettel, a románokkal kapcsolatban.

Az ügy előzménye, hogy Deutsch Tamás, aki az MTK elnöke, az újpesti polgármester Facebook-oldalán „lelilamajmozta” Wintermantel Zsoltot a bejegyzéséért, amelyben a ferencvárosi klubra tett megjegyzéseket. A fideszes cicaharcról itt olvashat bővebben.

Az MLSZ kedden a Vasast is megbüntette, 50 ezer forintot kell fizetniük az MLSZ rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért. A Vasas kiállított játékosát, Tomislav Pajovicot egy bajnoki mérkőzésre eltiltották.

A szövetség kiemelte, hogy "az OTP Bank Liga 2014-2015-ös idényének tavaszi szezonjában tapasztalt pozitív tendencia az új idényben is folytatódik", az új szezon első fordulóiban ugyanis az fb-nek a korábbinál kevesebb esetben kellett elmarasztaló ítéletet hoznia szurkolói szabályszegések miatt.