Rudolf
2 °C
13 °C

Advocaat többé nem akar klubcsapatot irányítani

2015.10.05. 20:17

Az angol élvonalbeli Sunderland labdarúgócsapatának kispadjáról vasárnap távozó holland Dick Advocaat kijelentette, soha többé nem akar klubcsapatnál dolgozni. A 68 éves szakember szerint a Sunderland nyolc forduló után azért áll nyeretlenül a Premier League tabellájának utolsó előtti helyén, mert a nyári szünetben nem sikerült megerősíteni a játékoskeretet.

"Ha egy klub - mint a Sunderland - jóval kevesebb pénzt költ, mint a riválisok többsége, akkor elkerülhetetlen, hogy az történjen, ami most. Nekem nincs kedvem ehhez asszisztálni" - mondta Advocaat a holland NOS televíziónak, hétfőn.

"Soha nem voltam még ilyen helyzetben, de nem nagyon látok más megoldást. Nem kértem és nem kaptam lelépési pénzt, és száz százalékig biztos vagyok benne, hogy egyetlen klubcsapat edzője sem leszek többé. Most egy olyan válogatottat lenne kedvem irányítani, amelyet hozzásegíthetnék, hogy kijusson a jövő évi Európa-bajnokságra. Szívesen dolgoznék szövetségi kapitányként a franciaországi tornán" - magyarázta Advocaat.

A tapasztalt trénermég soha nem mondott le önként, de miután nyolc meccs után csak három pontjuk van, az volt az érzése, hogy nem ő a megfelelő ember a csapat irányítására, írja az MTI.

 Advocaat korábban Hollandia, az Egyesült Arab Emirátusok, Dél-Korea, Belgium, Oroszország és Szerbia válogatottját is irányította, illetve a német Borussia Mönchengladbach, az orosz Zenit, illetve a holland az AZ Alkmaar és PSV Eindhoven vezetőedzője is volt.